18 Februarie 2025Sursa: IPJ Hunedoara

ȘOFER DEPISTAT ÎN TRAFIC, DUPĂ CE AR FI CONSUMAT BĂUTURI ALCOOLICE

Conducătorul auto de 45 de ani a fost depistat pe Calea Zarandului din localitate și a fost supus testării cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de alcool.

Polițiștii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

În cadrul unei acțiuni care a vizat prevenirea și combaterea unor situații de risc, precum și consumul de alcool și deținerea ilicită de substanțe ce pot produce efecte psihoactive, polițiștii din municipiul Deva au verificat, în cursul zilei de ieri, peste 20 de autoturisme și au legitimat aproape 30 de persoane.

Au fost reținute 2 permise de conducere, 2 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe de înmatriculare.

Polițiștii au aplicat, de asemenea, nouă sancțiuni în valoare de peste 8.000 de lei, majoritatea acestora vizând încălcări ale legislației rutiere.

PĂSTRAȚI DISTANȚA CORESPUNZĂTOARE ÎN MERS!

Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată, în data de 17 februarie a.c., în jurul orei 09.30, despre faptul că în afara localității Ruși a avut loc un eveniment rutier soldat cu victime.

Echipa operativă deplasată la fața locului a constatat că o șoferiță de 40 ani, domiciliată în comuna Bretea Română, în timp ce conducea un autoturism pe sensul de mers Ocolișu Mare – Ruși, nu ar fi adaptat viteza de deplasare la condițiile meteo (carosabil acoperit cu zăpadă) și ar fi derapat, intrând într-un copac de pe marginea drumului.

În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală a șoferiței și avarierea autoturismului.

Femeia a fost transportată la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri de specialitate.

 

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranță:

          Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. Conduceți cu prudență, măriți distanța de siguranță în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

În condițiile unui trafic aglomerat, condițiile meteo nefavorabile pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile! Nu vă angajați în depășirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate și efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumați alcool și nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiți! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugați să își ia toate măsuri de precauție pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de către șoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic.

          Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.